To av fem frykter fugleinfluensa

To av fem spurte frykter at mennesker i Norge vil bli smittet av fugleinfluensa, viser en undersøkelse som Visendi har gjort for Avisenes Pressebyrå.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Halvparten av de spurte i undersøkelsen frykter et utbrudd av fugleinfluensa i Norge. Kvinner er noe mer bekymret enn menn, skriver Dagsavisen.

- Hvis så mange som 39 prosent tror nordmenn vil bli smittet, har vi en jobb å gjøre. For dette er jo primært en fuglesykdom, sier Preben Aavitsland, avdelingsdirektør i Divisjon for smittevern ved Nasjonalt Folkehelseinstitutt.

Undersøkelsen viser videre at en av 15 tror fugleinfluensa kan utvikle seg til en stor epidemi i Norge. Samtidig mener hver fjerde spurte at mediene har blåst opp saken.

Professor i sosialmedisin Per Fugelli mener mediene har bidratt til nødvendig frykt.

- Fugleinfluensa har allerede eksistert i åtte år. Bare 168 personer er døde. Det er et særdeles lavt tall. I Norge har vi en langt bedre hygiene og et langt høyere helseopplysningsnivå. Dersom det skulle skje at fugler blir smittet her i landet, er det likevel uhyre liten sjanse for at mennesker skal bli syke eller dø, sier Fugelli.

(NTB)

Powered by Labrador CMS