Det lages færre frispark i Eliteserien enn i fotballserier flest. Her roper Sarpsborgs Kristian Fardal Opseth på frispark til lagkamerat Mikkel Maigaard i en kamp mot Tromsø.

Eliteserien er blant verdens «snilleste» ligaer

Eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret Cies.

Rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp.

På frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. Med et snitt på 20,02 frispark per kamp har Eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. Verstingen er brasilianske Serie B med et snitt på 30,34 per kamp.

Eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). Her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens Japans J2- og J1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp.

Nivå to i Japan har også færrest røde kort med 0,10. Her plasserer Eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som Premier League, tyske Bundesliga og danske Superliga.

Boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. Flest gule kort deles ut i Uruguay, med 6,07 i snitt.

Eliteserien befinner seg også i nedre del når det kommer til tilleggstid. Det legges i snitt til 7 minutter og 54 sekunder per kamp i Norge, mens tallet er lavest i Slovakia med 5.58 og høyest i Qatar med 13.49.

Få med deg ny forskning

Powered by Labrador CMS