Annonse

Forskningsrapport om skolemat

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Her er resultatene fra Forskningskampanjen i skolen. 15.000 elever har samlet viktig kunnskap om egne matpakker, melder Forskningsrådet.

– Jeg er imponert! Til sammen 15.791 elever har levert et reelt stykke forskningsarbeid. Vi har nå langt mer kunnskap om hva skolematen består av, fastslår administrerende direktør Arvid Hallén i Forskningsrådet.

Elever fra alle klassetrinn over hele Norge kartla i fjor høst sin skolemat gjennom Forskningskampanjen, i regi av Forskningsrådet. Nå har professor Lene Frost Andersen ved Universitetet i Oslo, som forsker på unge og kosthold, analysert dataene.

Det kan utvetydig fastslås at den tradisjonelle matpakken holder stand: De fleste har med mat hjemmefra, og hele fire av fem spiste brødmat til skolemåltidet.

Kjøttpålegg er mest populært, mens brunosten kommer langt ned på listen. I gjennomsnitt spiste 12 prosent grønnsaker til lunsj, mens tre av ti spiste frukt.

Powered by Labrador CMS