I mai kastet forskningsminister Ola Borten Moe (Sp) hele styret i Forskningsrådet.
I mai kastet forskningsminister Ola Borten Moe (Sp) hele styret i Forskningsrådet.

Riksrevisjonen: Forskningsrådet har brutt reglene

Etter en ny gjennomgang av økonomien i Forskningsrådet har Riksrevisjonen konkludert med at bevilgningsreglene er brutt.

– Riksrevisjonen har gått gjennom den finansielle revisjonen av Forskningsrådet for regnskapsåret 2021. Konklusjonen er at vi trekker tilbake revisjonsberetningen vi ga Forskningsrådet 29. april, skriver Riksrevisjonen i en pressemelding ifølge Khrono.

Siden november har Forskningsrådets økonomi og styring blitt gått etter i sømmene av Kunnskapsdepartementet, i tillegg til Riksrevisjonen, som er Stortingets kontrollorgan.

I mai kastet forskningsminister Ola Borten Moe (Sp) hele styret i Forskningsrådet og hentet inn tidligere finansminister Kristin Halvorsen som ny styreleder.

Riksrevisjonen mener i sin nye revisjonsberetning at årsregnskapet til Forskningsrådet mangler tilstrekkelig informasjon om konsekvensene av store, fremtidige forpliktelser til forskningsprosjekter.

De mener også at Forskningsrådet har brutt bevilgningsreglementet ved å bevilge mer penger til forskningsprosjekter enn det som ligger i bevilgningene fra departementene til Forskningsrådet.

Vi vil gjerne høre fra deg!

TA KONTAKT HER
Har du en tilbakemelding, spørsmål, ros eller kritikk? Eller tips om noe vi bør skrive om?

Powered by Labrador CMS