Annonse

Forsker på soppgifter i korn

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en fersk risikovurdering Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har laget på oppdrag fra Mattilsynet, er det beregnet hvor mye muggsoppgifter norske forbrukere kan få i seg gjennom de kornproduktene de spiser. Dette skriver Bioforsk.

Forskere skal finne ut hvordan soppgiftene kan bekjempes. Mye kan tyde på at det i fremtiden kan bli enkelte år med mye soppgifter (mykotoksiner) i norsk korn. Det vil bety store økonomiske konsekvenser for alle ledd i verdikjeden.

Det er bevilget forskningsmidler til temaet mykotoksiner i norsk korn i en årrekke. Næringen har fortsatt behov for kunnskap, og Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter (FFL) og Jordbruksavtalen (JA) har, sammen med Norges forskningsråd, de siste årene støttet flere prosjekter innen området.

Powered by Labrador CMS