Annonse

Forsker på bær til syltetøy

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvilke jordbær- og bringebærsorter egner seg best til syltetøy? I fem år har forskere, planteforedlere, bær- og syltetøyprodusenter samarbeidet for å finne svaret. Rundt 100 sorter har blitt undersøkt, og noen få har kommet gjennom nåløyet, skriver Nofima.

De siste årene vært stort fokus og en betydelig økning i produksjon av norske jordbær og bringebær til direkte konsum, på bekostning av bær som egner seg godt til industriformål. I dag er det derfor stort behov for tilgang på nye sorter av både bringebær og jordbær som i første rekke egner seg til prosessering.

Blant de lovende sortene er bringebærene Glen Fyne og Cascade Delight og jordbærsorten Saga. I tillegg til å tåle norske værforhold, må sortene gi gode avlinger, holde høy kvalitet og ikke minst egne seg for prosessering med god farge, smak, aroma og gode innholdsstoffer i syltetøyet.

Powered by Labrador CMS