Annonse

Formalkompetanse styrker ung næring

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Næringsklynge for omega-3-produksjon og Høgskulen i Ålesund samarbeider om videreutdanning. Støtte fra VRI sikrer kunnskapsformidling på øverste nivå.

Marine lipider er fettstoff fra fisk, skalldyr og havdyr. Av dette produseres helsebringende omega-3-kapsler som er nyttig mot hjerte-kar-sykdommer, høyt blodtrykk, positivt for utvikling av sentralnervesystemet for barn og godt for muskler og ledd. I Møre og Romsdal ligger næringsklyngen Omegaland som står for over 40 prosent av produksjonen på verdensmarkedet.

– Vi er en ung næring. Derfor er det viktig å bygge ut formalkompetanse, og ikke bare basere oss på opparbeidet kunnskap internt i bedriftene. Kurspakken vi nå samarbeider om er en milepæl, sier Oddvar Skarbø, prosjektleder i Omegaland.

Kurset består av to samlinger i vår og to samlinger på høsten 2012. Første samling tok for seg lipidkjemi og biokjemi.

Les hele saken på Forskningsrådets nettsider

Powered by Labrador CMS