Annonse

Dessert til frokost holder deg tynn

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Å kombinere høyt proteininnhold og en liten søtsak i frokosten, gjorde det enklere for folk på slankern å holde seg til dietten senere på dagen. Dermed var de flinkere til ikke å legge på seg igjen etter det første vekttapet.

200 overvektige israelere deltok i studien, der halvparten spiste en vanlig frokost, mens den andre halvparten fikk inn nesten dobbelt så mange kalorier i løpet av dagens første måltid.  En del av disse ekstra kaloriene kom fra en søtsak, som for eksempel en kake eller sjokolade.  Dessuten var det mer proteiner i høykalorifrokosten.

Mens begge grupper gikk ned i vekt i studiens første halvdel, viste det seg at kontrollgruppa la på seg igjen nesten like mye i andre halvdel. De som fikk dessert til frokost fortsatte imidlertid å ta av kiloene.

Forskerne mener det skyldes en bedre metthetsfølelse på grunn av mye proteiner, og at deltagerne unngikk å bli ”fysen” på noe søtt og fett når de fikk sjokolade til frokost. (forskning.no/HØJ)

Powered by Labrador CMS