Annonse

For mye furan fra matvarer

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle aldersgrupper i den norske befolkningen, særlig små barn, får i seg for mye av det potensielt kreftfremkallende stoffet furan, ifølge ny risikovurdering.

Kilden til stoffet er diverse matvarer som kaffe, hermetikk og varmebehandlede, forseglede glassvarer, barnemat på glass, pulverbaserte barnegrøttyper og frokostblandinger.

Det går det fram av en risikovurdering fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM), skriver Folkehelseinstituttet på sin nettside.

- De minste barna er mest utsatt fordi barnemat på glass og barnegrøt er en betydelig del av kostholdet. I og med at furan dannes ved oppvarming av mat, vet vi ikke om hjemmelaget barnemat inneholder mindre furan enn ferdigproduserte matvarer.

Det sier seniorforsker Trine Husøy ved FHI til egen nettside. (forskning.no/arg)

Powered by Labrador CMS