Spenstig robot

Denne firehjulingen hopper over høye gjerder, men ikke naboens... Hvis alt går som planlagt skal Precision Urban Hopper sendes til krigsområder.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Jon Salton (t.v) og Steve Buerger ved Sandia National Laboratories viser fram Precision Urban Hopper. (Foto: Randy Montoya)

Roboten er ikke større enn en skoeske, men den har energi nok til å hoppe over 30 hindringer som er over 7 meter høye. Det klarer den ved hjelp av et “ben” som skyver kraftig fra i hoppøyeblikket.

En forbedret versjon er under utvikling, med støtte fra teknologiseksjonen i USAs forsvarsdepartement.

Går alt som planlagt, skal Precision Urban Hopper kunne benyttes som et verktøy for å  rekognosere/overvåke. Roboten kan for eksempel hoppe over en vegg eller mur for å se hva som befinner seg på den andre siden.

Se den lille firehjulingen hoppe over et gjerde.

I tillegg til bruken i det amerikanske forsvaret, kan robotens hoppende egenskaper tenkes å bli nyttige for eksempel i forbindelse med redningsaksjoner i vanskelig terreng.

Foreløpig virker den ikke spesielt stødig i nedslaget, så det er mulig at noe av forskernes innsats vil rettes mot nettopp dette.

Sandia National Laboratories drives av Sandia Corporation (et Lockheed Martin-selskap) for USAs Department of Energy‘s National Nuclear Security Administration.

Selskapet Boston Dynamics har fått oppdraget med å lage den ferdige versjonen av roboten, som antas å være klar i 2010.

Les mer:

Sandia National Laboratories: Sandia hopping robots to bolster troop capabilities (pressemelding)

BBC News: Military robot ‘hops’ over walls

Powered by Labrador CMS