Annonse

Drikkbar duo kan redusere slagrisiko

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Kombinasjonen grønn te og kaffe kan bidra til å redusere risikoen for slag, antyder ny studie. Det er ikke nødvendig å blande drikkene.

Men; de nye funnene peker mot at effekten er spesielt gunstig, dersom begge drikkene er en del av det vanlige kostholdet. Forskerne viser også at de hver for seg kan ha en gunstig effekt. 

- Dette er den første store studien som undersøker den kombinerte effekten av både grønn te og kaffe, sier forsker Yoshihiro Kokubo ved National Cerebral and Cardiovascular Center i japan, i en pressemelding.

Studien er publisert i Stroke: Journal of the American Heart Association. Den er basert på selvrapportering av kaffe- og tedrikking over 13 år i gjennomsnitt blant 83 269  japanere.

Forskerne har blant annet justert for typiske livsstilsfaktorer som røyking, alkoholkonsum, vekt, kosthold og trening.

De har ikke noen sikre svar på hvorfor både grønn te og kaffe kan hjelpe, men mistenker at visse stoffer i de populære drikkene har positiv effekt.  (forskning.no/arg)

Powered by Labrador CMS