Annonse

Bedre informasjon om Rosenborgsaken

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Helsedirektoratet og NTNU styrker informasjonen for tidligere ansatte og studenter som jobbet i laboratoriene på Rosenborg i Trondheim. Universitetet har samlet relevant informasjon om saken i en egen nettportal.

Her finner berørte blant annet en Spørsmål og svar-side (FAQ) med informasjon om alt fra helserisiko til fremgangsmåte ved eventuelle erstatningskrav. Helsedirektoratet har nylig også sendt ut informasjon til alle landets fastleger slik at de er bedre forberedt på å svare dem som fortsatt er bekymret for kreftrisikoen.

I desember 2008 opprettet Kreftforeningen, med økonomisk støtte fra Kunnskapsdepartementet, en spesiell telefontjeneste for de berørte. Det har imidlertid kommet få henvendelser og tjenesten ble derfor nedlagt 1.juli i år. Fortsatt er det likevel mulig å ringe foreningens faste kreftlinje på 800 48 210. Her kan man få snakke med spesialsykepleiere, jurister og sosionomer.

Totalt var det om lag 8.000 – 9.000 studenter og ansatte som arbeidet i kortere eller lengre perioder på Rosenborg i perioden 1960 – 2000. Samlet sett har denne gruppen ikke større risiko for å få kreft, enn nordmenn flest. Men blant dem som jobbet mange år i laboratoriene og som gjennomgikk grunnkurs i organisk kjemi er det blitt påvist en viss overhyppighet av hematologisk kreft. Kunnskapsdepartementet har bestemt at det i 2013 skal gjennomføres en ny statistisk analyse av krefttilfeller i hele gruppen av ansatte og studenter fra Rosenborg.

Kontakt for ytterligere opplysninger:
Organisasjons- og informasjonsdirektør Trond Singsaas, tlf. 918 97 333

Powered by Labrador CMS