Annonse

Bedre blodsukker med fettrik mat

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fettrik kost ga en positiv effekt i form av redusert blodsukkernivå hos en gruppe svensker med diabetes type 2.

Normalt anbefales personer med denne sykdommen å spise mager kost.

Undersøkelsen ved Linköpings universitet, som gikk over to år, gir grunn til å revurdere rådet, melder forskning.se.

I studien ble to grupper diabetikere satt på diett. En gruppe spiste kost med lite karbohydrater og femti prosent av energiinntaket fra fett. Den andre gruppen fikk en diett som hadde lite fett.

I begge gruppene gikk deltagerne ned om lag fire kilo i vekt.

Gruppa som fikk fettrik kost fikk dessuten etter seks måneder bedre blodverdier med hensyn til blodsukker. Den andre gruppa fikk ikke en tilsvarende bedring.

Deltagerne som fikk fettrik kost fikk ingen negativ endring av nivåene av fettstoffer i blodet, men mer av det gode HDL-kolesterolet. (forskning.no/AR)

Powered by Labrador CMS