Annonse

Antioksidant-kongen popkorn

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det velkjente kinosnackset har mer av en gruppe antioksidanter enn både frukt og grønt har. Antioksidantene heter polyfenoler, som er en gruppe kjemiske substanser som finnes i planter.

Polyfenoler er mer konsentrert i popkorn, der de har omkring fire prosent vann i seg. I grønnsaker og frukt er disse antioksidantene blandet ut med 90 prosent vann, ifølge forskerne som nå har pirket dypt i det sunne popkornet.

Faktisk er det delen av popkornet som er mest irriterende, nemlig det harde skallet som setter seg fast i tennene, som inneholder mest helsebringende antioksidanter.

Det fortalte forskerne bak funnet på et møte i American Chemical Society, som holdes denne uka.

Popkorn er det perfekte snacks, mener de: Det er 100 prosent fullkorn, og hvis du popper det i en kjele med selv-tilsatt olje, inneholder det 28 prosent fett. Hvis du bruker microbølgeovn-varianten, øker derimot fettinnholdet til 43 prosent, ifølge forskerne.

 

Powered by Labrador CMS