Angst hos barn i småskolen

Angst og fobier hos barn i småskolen kan være et tidlig tegn på utvikling av anoreksi, viser en ny undersøkelse fra Bergen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Barn i Bergen-undersøkelsen viser at angst er den vanligste psykiske lidelsen blant barn og unge. Men barn med denne diagnosen får samtidig det dårligste behandlingstilbudet.

Angst som ikke blir behandlet kan føre til problemer som spiseforstyrrelser hos svært unge barn, og det er funnet eksempler blant ni- og tiåringer, skriver Bergens Tidende.

Ett av 15 barn i aldersgruppen 8-10 år har psykiske problemer som krever behandling, og angst, atferdsvansker og hyperaktivitet er mest utbredt.

Prosjektet er den største undersøkelsen foretatt i Norge for å kartlegge barn og unges psykiske helse.

- Noen av barna som skal kartlegges i denne runden, er på vei inn i pubertet, og vi forventer at vi nå skal få mer kunnskap om forhold i puberteten som er viktig for å forstå problemer som opptrer senere i ungdomstiden, slik som depresjon, spiseforstyrrelser, rusmisbruk og alvorlige atferdsvansker.

Det sier sier forsker Kjell Morten Stormark til Bergens Tidende.

- Igjen er det viktig å få dokumentert når slike problemer starter for å komme tidlig til med hjelpetiltak, fortsetter Stormark.

(NTB)

Powered by Labrador CMS