Annonse

Ulikt miljø gir ulik whiskysmak

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lyd og lukt påvirker hvordan man opplever smaken av én og samme whisky.

Ved Universitetet i Oxford ble det utført et forsøk hvor deltakere ble servert samme sort whisky i tre forskjellige rom. Rommene var designet slik at de gjennom lyd og lukt skulle fremheve whiskyens ulike smaker: gress, tre og sødme.

I rommet som skulle representere whiskyens tre-smak ble det tatt i bruk lydopptak av knirking i treverk, bålknitring og dufter fra sedertrær. Resultatet viste at forsøkets deltakere opplevde whiskyens enkelte smaker i mye sterkere grad når de drakk den i rommet tilegnet smaken.

Forskerne bak studien mener at oppdagelsen kan bidra til en større forståelse for hvordan omgivelser kan utvikles for å fremheve smaksopplevelser. (Forskning.no/US)

Powered by Labrador CMS