Annonse

PRIO-tidsskrifter mye sitert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

To PRIO-baserte tidsskrifter er blant de mest siterte vitenskapelige tidsskriftene innenfor internasjonal politikk.

For 2010 har ISI Web of Science plassert Journal of Peace Research(JPR) og Security Dialogue(SD) blant de ti høyest rangerte og mest siterte vitenskapelige tidsskriftene innenfor internasjonal politikk. Siteringsindeksen var høyest for JPR som er nummer tre på listen, mens SD plasserte seg som nummer ti.

Arvid Hallén - Det er både gledelig og imponerende at de PRIO-baserte tidsskriftene har fått en slik posisjon, mener Arvid Hallén, administrerende direktør i Norges forskningsråd.

ISI Web of Science, som eies av forlaget Thompson Reuters, rangerer vitenskapelige tidsskrifter etter hvor mye de har vært sitert innenfor sitt fag i løpet av en toårsperiode.

På grunnlag av siteringsdataene publiserer Thompson årlig en statistikk - en såkalt impact factor eller innflytelsesmåler - som har stor betydning for bibliotekenes innkjøpspolitikk og for belønningssystemer for fagmiljøene.

Journal of Peace Research er et tverrfaglig internasjonalt tidskrift innen vitenskapelig arbeid i fredsforskning. Det fokuserer på blant annet konfliktløsning, vold og årsakene til vold, samt fredsforskning i globalt perspektiv.

JPR er redigert av Nils Petter Gleditsch (som mottok Forskningsrådets pris for fremragende forskning i 2009) i samarbeid med åtte redaktører.

Security Dialogue er et internasjonalt tidsskrift som kombinerer moderne teoretisk analyse med utfordringer innenfor offentlig politikk og sikkerhetsstudier. Globalisering, nasjonalisme, etniske konflikter og borgerkriger, pandemier, informasjonsteknologi, biologisk og kjemisk krigføring, ressurskonflikter, global terrorisme, miljø- og menneskesikkerhet er blant de viktigste temaene for tidsskriftet.

Begge tidsskriftene utgis av Sage Publications i London, et av verdens ledende tidsskriftforlag innenfor samfunnsvitenskap, og eies av Institutt for fredsforskning (PRIO).
 

Les hele saken hos Forskningsrådet.

Powered by Labrador CMS