Thea Beate Breivik kåret til årets sjukepleiar

Thea Beate Breivik blei tirsdag overraska med pris og tittel Årets Sjukepleiar i Møre og Romsdal av Norsk Sjukepleiarforbund Møre og Romsdal.

Prisvinner Thea Beate Brevik står mellom Stine Bruseth Sevaldsen og Gjermund Øysteinsson i Norsk sjukepleiarforeining Møre og Romsdal

Thea Beate Brevik mottar prisen "årets sjukepleiar" av Stine Bruseth Sevaldsen og Gjermund Øysteinsson i Norsk Sjukepleiarforbund Møre og Romsdal
Foto: Aksel Sandvik

Norsk sjukepleiarforbund i Møre og Romsdal delte tysdag formiddag ut den tradisjonsrike prisen Årets sjukepleiar, som for 2023 går til vår eigne Thea Beate Breivik.

I grunngivinga for utmerkinga heiter det: «Som forskar stiller Thea opp lokalt og nasjonalt med kunnskapen sin i sjukepleiefaget. Ho viser kor stort spekter og potensial ein har som sjukepleiar, og vegen ein kan gå også innanfor akademia. Thea er primus motor i å leggja fram helselogistikk, teknologi og innovasjon i sjukepleie. Ho deler raust av forskinga si på livmorhalskreft og er genuint oppteken av kvinnehelse. Thea er ein raus person som set kollegaer og studentar i fokus og er oppteken at dei skal ha rom til å få utvikla seg. Thea har stort fokus på etikk og at ein overheld høge standardar innanfor akademia.»

Du kan lese meir om saka på Panorama

 

Av Aksel Sandvik
Publisert 20. mars 2024 08:28 - Sist endret 9. apr. 2024 13:53