Annonse

Mørk sjokolade kan lette på trykket

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoffer i kakao kan være med på å redusere blodtrykket, ifølge ny gjennomgang av studier fra The Cochrane Library.

Her har man analysert data fra forsøk over kortere tidsrom, der deltakerne har spist sjokolade eller inntatt kakaopulver daglig.

Resultatene viser at blodtrykket gikk litt ned sammenlignet med de i kontrollgruppen. Man regner med at stoffene i kakaoen som går under betegnelsen flavonoler står bak effekten.

Forskerne påpeker at de også må se nærmere på forsøk gjort over lengre tid, og at man også vil studere om risikoen for slag og infarkt kan reduseres.

Forskerne har analysert data fra forsøk der folk konsumerte 3-100 gram mørk sjokolade eller kakaopulver hver dag, hvilket gir flavonol-mengder som spenner fra  30-1 080 milligram, står det i en pressemelding fra Wiley. (forskning.no/arg)

Powered by Labrador CMS