Annonse
Colorbox

Lavere dødelighet blant de som spiser nøtter daglig

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De som spiste nøtter hver dag, hadde 20 prosent lavere dødelighetsrate enn dem som ikke spiste nøtter i det hele tatt.

De var slankere og trente oftere enn dem som spiste lite nøtter. Færre av dem var røykere, men de drakk oftere alkohol enn dem som spiste lite nøtter.

Dette viser en amerikansk studie som har studert inntaket av nøtter og dødelighet.

– Mange studier har rapportert liknende funn, sier ernæringsforsker Christian Drevon til Tidsskrift for Den norske legeforening.

Funnene kan forklares med at nøtter har et gunstig innhold av vitaminer, flerumettede fettsyrer og mineraler. Men Drevon understreker at ernæringsforskningens historie er full av eksempler på funn fra studier som viser seg å mangle kausal relevans.

Han advarer derfor mot å tro at man kan behandle eller forebygge alvorlig sykdommer ved å spise nøtter. (forskning.no/SEJ)

Powered by Labrador CMS