Annonse

Omega-3 til folket

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyske forskere har utviklet en metode som skal hjelpe tyskerne med å få i seg nok omega-3.

Forskere ved Fraunhofer har utviklet en metode som gjør det mulig å tilføre omega-3-fettsyrer i populær mat. Det første produktet de lanserer er omega-3-pølser.

Tyskerne får i seg for lite av de viktige fettsyrene og forskerne fant ut at de kunne sørge for et større inntak ved å inkludere fettsyrene i populær mat som pizza, pasta, brød og pølser. Men først måtte de gjøre noe med fiskelukten.

Når omega-3-fettsyrene kommer i kontakt med oksygen oksiderer de, noe som fører til at kvaliteten forringes, samtidig som det produseres en fiskeaktig lukt.

Forskerne løste dette ved å utvikle en prosess som beskytter fettsyrene mot oksidering.

– Oksygenet trenger å komme seg forbi en haug av hindringer før det kan reagere med omega-3-fettsyrene. Takket være vår metode holder fettsyrene seg stabile og kan bli inkorporert i en mengde forskjellig mat, forteller Christian Zacherl fra the Fraunhofer Institute for Process Engineering and Packaging IVV. (forskning.no/SPØ)

Powered by Labrador CMS