Annonse

Forskning for helnorsk juleøl

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Juleølet er en av våre eldste juleskikker her i landet og kan igjen bli helnorsk. I dag er de fleste råstoffene importert, men flere mikrobryggerier går nå sammen med Bioforsk for å prøve ut norske sorter av humle, bygg og urter til det tradisjonsrike brygget. Prosjektet er finansiert gjennom Forskningsrådet og skal gå over fire år.

-Det er stor interesse for matspesialiteter, inkludert øl med lokal tilknytning, historie og smak. Det sier forskningsleder Ragnar Eltun ved Bioforsk Øst Løken i Valdres. Eltun skal lede det nye forskningsprosjektet der en skal prøve ut både gamle norske kornsorter til malting og bruk av norsk humle til brygging av øl.

Flere norske mikrobryggerier står bak prosjektet, inkludert Valdres Gardsbryggeri.

Powered by Labrador CMS