Annonse

Bær mot Parkinsons

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Jevnlig bærspising kan redusere risikoen for å utvikle nervesykdommen Parkinsons hos både kvinner og menn, antyder ny studie. Menn kan kutte risikoen et par små hakk til ved også å spise sitrusfrukter.

Nøkkelordet er flavonoider, en gruppe naturlige stoffer som finnes i planter og frukt, og som vi får i oss ved å spise blant annet bær, sjokolade og sitrusfrukter.

Slike stoffer assosieres nå med en redusert risiko for å få sykdommen, som ødelegger både sentrale og mer perifere nervesystemer i kroppen.

Forskerne undersøkte også andre kilder til flavonoider, som te og rødvin. Men; det var bare inntak av antocyaniner, som man i hovedsak finner i ulike bærtyper, som forskerne klarte å koble til lavere parkinsonsrisiko hos begge kjønn.

Powered by Labrador CMS