Annonse

Agronomi for økt matproduksjon

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Syv FoU-institusjoner har gått sammen om et stort tverrvitenskapelig forskningsprosjekt, AGROPRO, skriver Bioforsk. Målet er å undersøke muligheter og begrensninger for at forbedret agronomisk praksis kan bidra til økt og bærekraftig matproduksjon i Norge.

Det er et uttalt mål fra nåværende regjering at Norge skal øke sin matproduksjon i takt med befolkningsveksten. For å få til dette på en mest mulig bærekraftig måte, er det nå igangsatt et omfattende, tverrvitenskapelig forskningsprosjekt som involverer en rekke aktører fra ulike forskningsinstitutter og næringsliv. Prosjektet heter AGROPRO – agronomi for økt matproduksjon. Utfordringer og muligheter og er finansiert av Norges forskningsråd.

AGROPRO skal gå over fire år og blir ledet av forskningsleder Lillian Øygarden, som i prosjektperioden er ansatt ved Bioforsk og UMB. Hovedmålet for prosjektet er å klarlegge muligheter og begrensninger for at forbedret agronomisk praksis kan tas i bruk og bidra til økt og bærekraftig matproduksjon i Norge.

Powered by Labrador CMS