Annonse

500 millioner til global helseforskning

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringen ønsker å videreføre satsingen på forskning som kan bidra til å utvikle nye og bedre vaksiner, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Forskningsrådets program for global helse- og vaksinasjonsforskning (GLOBVAC) blir forlenget og 500 millioner kroner skal tildeles i perioden 2012 til 2020.

– Vaksiner er et av de mest kostnadseffektive virkemidlene for å redde flere liv. Derfor ønsker regjeringen å videreføre satsingen på forskning som kan bidra til å utvikle nye og bedre vaksiner, sier statsminister Jens Stoltenberg.

– Vi må også sørge at disse vaksinene blir tilgjengelige for de som trenger dem mest. Forskningsprogrammet GLOBVAC er et viktig verktøy for å støtte norske forskere og deres internasjonale partnere innenfor dette feltet, kommenterer statsministeren.

– GLOBVACs støtter forskning som kan bidra til bedre helse for de fattigste i lav- og mellominntektsland. Målet er at forskningen skal gi et utbytte for disse gruppene, sier programstyreleder Peter Smith, fra London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Stort behov – lite forskning
Kårstein Måseide er GLOBVAC -koordinator i Forskningsrådet, og han sier at forlengelsen vil gi muligheter for å tenke langsiktig.

– Dette er viktig for å bygge bærekraftig forsknings-kapasitet innenfor global helse i Norge, og i samarbeid med internasjonale partnere.

– Det forskes lite på helseproblemer i utviklingsland sett i forhold til de faktiske behovene. Vi trenger å utvikle nye og bedre vaksiner. Samtidig er det ønskelig å styrke helsesystem- og implementeringsforskning.

– Forskning om hvordan ulike helsetiltak gjennomføres kan bidra til å forbedre rutiner og gi befolkningen bedre helse, forklarer Måseide.

– Vi ønsker også å støtte opp om innovasjon for å utvikle nye og billige teknologier med anvendelse i fattige land.

Les hele saken på Forskningsrådets nettsider

 

Powered by Labrador CMS